Ikväll fick vi vårt säkraste vårtecken: Gröna Lund hade konsert premiär. Man gick hårt ut med ”Party Rock bandet” LMFAO. Redan klockan fyra började Grönan fyllas och vid sjutiden hade den långa kön bra mycket närmare till Skansens entré än till Grönans. Det blev snabbt fullsatt och man stängde grindarna när 15 000 personer fanns på området.

LMFAO startade 2006 i Los Angeles och är på pappret en electro-pop duo bestående av Redfoo och Skyblu, ikväll stod bara Redfoo på scenen eftersom Skyblu har problem med ryggen. En lika stor del av bandet är alla dansare och karaktärer man har med sig på scenen. För att inte tala om rekvesita! Mycket av det är uppblåsbart, randigt eller i grälla färger. Ingen har väl missat LMFAOs monster hittar ”I’m Sexy And I Know it” och Party Rock Anthem har i dagsläget närmare 430 miljoner visningar på Youtube.

Var det någe bra då? Klart som f*n det var bra! Musiken skrålade och dunkade, fansen skrek, dansade och hoppade. Det är party men inte vilket party som helst utan ”rock-party”, det är glädje energi och urladdning. Hela Grönan studsar.

Ett av mina finaste minnen från kvällen är när vi går på området och en kille i 13 års åldern kommer från merchndise ståndet och sätter på sig sina nyinköpta glasögon. Hela han strålar av stolthet, lycka och lite busighet.

Betyg: *****

Band: LMFAO

Datum: 4 maj 2012

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Publik: Fullsatt