The Hives på Grönan
Publicerat den 22 september, 2012
The Hives bildades i Fagersta för snart 20 år sedan och ikväll står de på Gröna Lunds stora scen och genomför den sista konserten där för den här säsongen. Kvällen kan ses som en fortsättning på den kalla och regniga sommaren vi har haft. Men än en gång visar sig publiken härdad och mer engagerad än att lite regn kan stoppa oss.Howlin’ Pelle Almqvist ger sig ut på scenen och ger allt från första början. Publiken svarar men mest med skrik och inte så mycket applåder. Jag personligen misstänker att det är ett praktiskt problem med regnponchos, då måste man sticka ut armarna och bli blöt för att kunna applådera. Men Howlin’ Pelle ber oss på sina bara knän om jubel och får det till slut. Publiken hoppar sig varm och stämningen är väldigt glad trots regnet.Vi får höra många låtar från senaste skivan Lex Hives men även några gamla klassiker. Vi får höra ”My Time Is Coming”, ”Wait A Minute”, ”Midnight Shifter” (som tydligen hade världspremiär i konsertsammanhang) och ”Insane”. Howlin’ Pelle tillägnar låten ”I Want More” till ”den svenska skit-sommaren” och vi får naturligtvis även höra ”Hate To Say I Told You So” och ”Tick Tick Boom”.

Det är något speciellt med The Hives, de spelar en ganska enkel rakt på rock med en härlig energi och med en frontfigur som den väldigt karakteristiske Howlin’ Pelle så är det svårt att det blir fel. Han har mycket publikkontakt och ställer krav på sin publik, vi får klappa, hoppa, skrika och huka oss. De har en härligt attityd och lyder inte alls under någon jantelag snarare motsatsen. Vilket annat band har tillexempel en ljudtekniker-ninja som springer runt på scenen och håller koll på sladdar och instrument? Oavsett så har de förmågan att underhålla publiken trots regn, runt tolv grader varmt och kyliga vindar. Det vill inte säga lite!

Betyg: *****
Band: The Hives
Datum: 21 september 2012
Plats: Gröna Lund
Ort: Stockholm
Läs alla inlägg om Gröna Lund | The Hives

Våra senaste spelningar: