Simple Plan på Gröna Lund
Publicerat den 26 maj, 2016

Det kanadensiska pop-punkbandet Simple Plan är äntligen tillbaka i Sverige och turnerar på sin senaste platta ”Taking one for the team” som kom för tre månader sedan.

Dagen till ära har allt varmt sommarväder försvunnit och ersatts av nio grader och duggregn. Det avskräcker dock varken band eller publik och vi är motiverade till att dansa, vinka, hoppa, skika och klappa. Det är absolut inte fullt men det är ändå uppskattningsvis några tusen på plats.

Min favoritlåt om jag måste välja bara en från kvällen blir ”I Refuse” som är ganska talade för deras musik. Den har deras typiska punktempo kombinerat med en refräng man lätt kan hänga med i och texten ”So I refuse to apologize for who I am. And I refuse to ever let somebody say I can’t.” blir man ju såld. Detta kombinerat med några lugna partier skapar en härlig dynamik.

Mest allsång fick vi bland annat på fantastiska ”This song saved my life”. De avslutar med låten ”Perfect” som inleds med Pierre Bouvier ensam med en akustisk gitarr och sedan brakar loss med full energi.

Det har varit en härlig konsert trots vädret men jag fick iallafall sommarfeeling, speciellt med alla badbollar till ”Summer Paradise”. Man kanske får använda sin fantasi lite men jag kallar detta en sommarkonsert, trots täckjacka och vantar. Det är ju bara att vara rutinerad: kläder efter väder.

[yasr_overall_rating size=”small”]Artist: Simple Plan

Datum: 26 maj 2016

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om Gröna Lund | Simple Plan

Våra senaste spelningar: