Vi söker efter nya hjältar på Emergenza!
Publicerat den 26 maj, 2012
Emergenza är en internationell musiktävling/festival som startade i Italien i början av 90-talet och har nu deltävlingar i hela världen. Idag har vi kommit till semifinal #1 i Stockholm. Idag ska tre band gå vidare till den nordiska finalen som hålls imorgon tillsammans med Semifinal #2. Norden skickar två akter från olika land till den stora finalen på Tauberatal Open Air Festival i Tyskland i sommar. Vinnaren får förutom massor av fina priser från sponsorerna även en showcase turné i Europa. 

Dagen börjar tidigt, vi är inne på Debaser Medis redan kl 16:00 denna soliga lördag. Det märks att det är semifinal för banden som har tagit sig så här långt är bra, riktigt bra. Det är en stor majoritet hårdrock och metal band. Egentligen bara ett band står ut ordentligt i ur den kategorin och det är Plastanka som håller sig till dansant Indie-pop.Hela kvällen flyger förbi i en rasande fart. Varje band har 20 minuter på sig sedan är det fem minuter paus, sedan drar nästa igång. Vi fick inte reda på vem som vann idag. Vinnaren utses av en jury som hade lite svårt att enas och meddelar sitt resultat imorgon kväll. Men jag kan avslöja mina personliga favoriter från kvällen: Black Oak, Hidden Hearts Club, Soles of Men och Plastanka. Alla dessa fyra hoppas jag få se mycket mer av. Jag skulle inte bli det minsta förvånad om jag fick se något av de andra banden igen heller. Tillexempel Kids In Love som är ett ungt gäng killar som levererar enorm energi och spelglädje.

Här är dagens band i spel-ordning.

 • Sinful Capacity
 • Black Oak
 • Hidden Hearts Club
 • Midvinterblot
 • Fearless
 • Pronoid
 • Soles Of Men
 • Kids In Love
 • Plastanka
 • Lifer
 • Eyonize
 • Captain Black Beard

 

Vi återkommer med vinnaren imorgon!

Betyg: *****

Band: Sinful Capacity, Black Oak, Hidden Hearts Club, Midvinterblot, Fearless, Pronoid, Soles Of Men, Kids In Love, Plastanka, Lifer, Eyonize, Captain Black Beard

Datum: 26 maj2012

Plats: Debaser Medis

Ort: Stockholm

Publik: Varierade kraftigt


Är du med i ett av banden och vill använda bilderna? Det finns fler bilder på samtliga band. LiveNews.se låter alltid banden använda bilderna lågupplöst med vattenstämpel helt gratis. Bilderna kan även köpas högupplösta. 

Kontakta lotta(a)livenews.se vid frågor eller för fler bilder. 


Våra senaste spelningar: