Bilder på bob hund

I tio år har Debaser Medis varit en viktig del i Stockholms musikliv, igår var sista kvällen. Medis slutar som dom en gång började: med bob hund.

Det är slutsålt med 950 hoppfulla personer i lokalen. Här ska avslutas med en brakfest. bob hund drar igång och vi får tillexempel ”Ska du hänga?”, ”Revolution” och ”Brooklyn Salsa”. Några av de sista låtarna som någonsin spelas live på Debaser Medis blir ”Tralala Lilla Molntuss”, ”Tinitus i hjärtat” och ”Jag Rear Ut Min Själ”. bob hund står för ett värdigt avslut, ett fantastiskt bra band och det är fart i både bandet och publiken. Kvällen avslutas sedan med ett antal DJ’s och dans till 5 snåret på morgonen.

Vi på LiveNews har bevakat ca 85 konserter på Debaser Medis sedan vår start och det har alltid varit en av mina favoritlokaler. Jag har varit där när det är tio personer i publiken och när väggarna bågnar och hela huset skakar. Lokalen rymmer fantastiskt många minnen. Några av våra favoritkvällar har varit Imagine Dragons, Public Enemy, Jungle, Danko Jones, JoyRoyal Blood, ett antal the Royal Concept konserter och massor med fantastiska förband och kvällar med många härliga band.

Att kommunen inte hittat en motsvarande ersättningslokal är föga förvånande för lokalen är unik, både i sin utformning och sitt läge. Den är perfekt för det ändamål den tjänat i tio år. Tittar man på bilderna om renoveringsprojektet så slutar lokalen precis som alla andra: öppet, ljust, själlöst och med ett café till ut mot gatan. Någon byråkrat må bygga bibliotek i lokalen men musiken kommer aldrig tystna, den kommer eka och spöka i lokalen för evigt. Debaser Medis kommer alltid finnas i våra hjärtan; mörkt, lite slitet, nära våra idoler och med mängder av själ och hjärta.

Hjärtat består av människorna och vi har alltid fått ett fantastiskt bemötande så ett riktigt stort tack till all personal som vi har mött och haft kontakt med under åren, hoppas vi ses i andra sammanhang. Stämpeln på handen börjar redan blekna men minnena och kärleken finns kvar.

Artist: bob hund

Datum: 31 december 2016

Plats: Debaser Medis

Publik: Slutsålt, 950 personer

Ort: Stockholm

Läs alla LiveNews inlägg från Debaser Medis här!

Bilder från sista natten på Debaser Medis.