När bokningen för Imagine Dragons kom så låg den på Debaser Slussen, sedan hände något, bandet blev gigantiska supersnabbt och lokalen uppgraderades till Debaser Medis. Även Debaser Medis sålde slut inklusive sina bio platser. Suget efter Las Vegas bandet är enormt och de är ett utav mina favoritband som har ploppat upp under 2012/2013.

Lokalen är packad när Imagine Dragons går på. Musiken är trumintensiv pop och publiken kan alla låtar. Jag tror att alla medlemmar i bandet spelar någon typ av trumma vid något tillfälle.

Vi får höra många hits och det är emellanåt sådär flickskrikigt, ni vet, lite Beatles nästan. Vi får höra låtar som Radioactive, It’s Time, On Top Of The World och många fler. De tappar/släpper lite tempo i fina stämningsfulla partier mellan låtarna och delar av publiken blir lite otåliga. Men när publiken känner igen låtarna kan de sjunga låtarna mycket bra även utan sångaren och i vissa partier överröstar de bandet.

Sångaren Dan Reynolds når verkligen ut i hela lokalen och bandet backar honom mycket väl. Precis som han sa ikväll, det här är fortfarande bara början av deras karriärer. Det finns plats att  utvecklas fortfarande och de är ämnade för stordåd. Men detta kan verkligen komma att bli en sån klassisk konsert man kan skryta för sina barnbarn att man var på.

Betyg: *****

Huvudband: Imagine Dragons

Support: Here Is Your Temple

Datum: 15 april 2013

Plats: Debaser Medis

Ort: Stockholm

Arrangör: Live Nation

Publik: Slutsålt