Public Enemy på Debaser Medis
Publicerat den 2 juli, 2015
Onsdag kväll och troligen en av årets varmaste dagar, så närmar sig klockan 19:30 och dags att lämna kvällssolen och istället gå in på Debaser Medis för att äntligen få uppleva legendariska Public Enemy. De gör två konserter i Sverige på den här turnén, Göteborg igår och ikväll Stockholm. Förutom frontpersonerna Chuck D och Flavor Flav så är Dj Lord och ett helt band på scenen. Till publikens jubel kommer Chuck D in och efter några minuter, till ett lika stort jubel kommer den energiska Flavor Flav inspringande och hela lokalen kommer i gungning. Vi får höra fantastiska låtar som ”911 is a joke”, ”bring the noise”,”welcome to the terrordome”, ”Can´t truss it”, ”he got game” och många fler av Public Enemies enorma låtskatt.

Det är en väldig bra kontakt med publiken, mellan låtarna så är det mycket prat om allt möjligt och inte minst om den kommande skivan. Det är dessutom fantastiskt att se vilken energi de båda har, trots den helt galna värmen i lokalen så är det fullt ös och de ser till att publiken också håller igång, bara minsta tanke till att det ska lugna ner sig så är Chuck D eller Flavor Flav igång och pumpar igång oss igen.

Efter drygt 20 års längtat och väntan att få se och uppleva Public Enemy live så har jag äntligen gjort det. Jag måste erkänna att det fanns en viss oro att jag hade för höga förväntningar och rädsla för bli besviken. Men den oron var verkligen helt obefogad, 20 år är en lång tid, men energin och pulsen som jag förväntat mig och hoppats på, fanns definitivt i den här spelningen. Jag åker från konserten helt genomsvettig, lycklig och så jäkla peppad att jag kommer nog nöta deras skivor dygnet runt ett bra tag framöver och hoppas på att de kommer till Sverige snart igen.

Band: Public Enemy

Datum: 1 Juli 2015

Plats: Debaser Medis

Ort: Stockholm

Arrangör: Triffid and Danger

Läs alla inlägg om Debaser Medis | Public Enemy

Våra senaste spelningar: