Royal Blood på Debaser Medis
Publicerat den 24 mars, 2015
Royal Blood är en duo från Brighton, England som startades av kompisarna Mike Kerr och Ben Thatcher 2013. De har den ovanliga sammansättningen att de bara består av bas, trummor och sång vilket ger dem en unik, tung och mäktig ljudbild. I augusti 2014 släppte de sin debutskiva och har vunnit de flesta priser som nykomlingar som går att vinna i hemlandet. Nu har turen äntligen kommit till Stockholm och Medis!

Först ut på scenen är dock Nelson Can från Köpenhamn. Det är trions första gång i Sverige och med samma uppsättning som Royal Blood (bas, trummor & sång) men helt annan ljudbild. Musiken är unik och nyskapande, lite experimentellt och flummigt men samtidigt effektivt och rakt på. De är riktigt bra och de åker rakt in i spellistorna och jag hoppas få se dem snart igen! Det var lite svårt att höra vad de sa på scenen så jag upprepar så ingen missar att hålla koll på dem: Nelson Can. Fantastiska.

Sedan är det dags för Royal Blood. De går hårt ut och spelar megahitten ”Figure it Out” redan som fjärde låt. Det märks att de är efterlängtade och ett slutsålt Medis får inte riktigt nog. Med bara två personer på scenen så kan man tro att det kan bli tråkigt men de håller igång publiken bra. Andra låtar som får ett riktigt bra mottagande är till exempel ”Out Of The Black”, ”Better Strangers”, ”Careless” och ”Ten Ton Skeleton”. Det är första gången jag ser Royal Blood live och jag får verkligen den känslan från hela rummet, som att band och publik känner sig för och lär känna varandra.

Kanske är det att jag längtar efter sommaren, men jag gillar båda banden jättemycket och kan inte låta bli att tänka på festivaler, hoppas vi får se dem på några i år, för jag kan inte få nog!

Betyg: ***** (4/5)

Artist: Royal Blood

Support: Nelson Can

Datum: 23 mars 2015

Plats: Debaser Medis

Ort: Stockholm

Publik: Slutsålt

Arrangör: Luger

Bilder på Nelson Can:

Sveriges Radio spelade in konserten, lyssna på några av låtarna här:

Läs alla inlägg om Debaser Medis | Nelson Can | Royal Blood

Våra senaste spelningar: