Parkway Drive på Medis
Publicerat den 21 november, 2012
Australiensiska Parkway Drive bildades 2002 i Byron Bay. De har under 2012 släppt sin fjärde skiva. Nu är de på turné och har kommit till Sverige. Med sig idag har de inte mindre än tre supportband så det blir en onsdag fulladdad med metal. Kvällen är slutsåld sedan en tid tillbaka.

Först ut är kanadensiska Structures. Det är deras ”första gång i Norge”… ”Förlåt, Sverige” säger sångaren efter lite bu-rop, han visste att han var i Stockholm i alla fall.  De startar strax efter utsatt tid men kön utanför ringlar fortfarande långt närmare Söderhallarna än Medis, så lokalen är tyvärr inte ens kvartsfull. De har en bra energi på scenen och några engagerade fans i mosh-piten.

Amerikanarna i The Word Alive spelar inför ett halvfullt Medis, fortfarande står många ute i kylan. Men sångaren uppmanar oss att ha dubbelt så roligt för deras skull och drar igång en av de större circlepitsen jag har sett. De levererar absolut ett bra drag med mycket publikengagemang. Att lokalen är halvfull gör det mycket lättare att dra igång en wall of death och moshpit som täcker större delen av lokalen. Kanske varje ton i sången tar inte var exakt där den traditionellt hade varit men det gör mig lite glad, det visar på inperfektionen som hör till; känslan är viktigare. Här finns minsann ingen auto-tune på scenen.

När amerikanska Emmure går på börjar lokalen fyllas ordentligt och golvet på Medis gungar ordentligt. Vakterna får att göra då även crowdsurfandet har kommit igång. Även Emmure levererar ett bra drag med mycket publikkontakt.

Parkway Drive går på och har en helt fantastisk energi på scenen, det är aggresivt men ändå positivt. Det står en projektor längre bak i lokalen som projicerar i motiv på backdroppen, den gungar ordentligt för att golvet gungar. Publiken kan texterna och lokalen bokstavligen kokar. Man blir genomsvettig bara genom att stå rakt upp och ner.

Det har varit en fantastisk kväll, det har slagits hårt och rytmiskt på cymbalerna, skrikits och publiken har röjt. Alla fyra banden har under kvällen kallat publiken ”fucking awsome” vilket jag hålller med om. De inne i lokalen har hållit värmen uppe tillräckligt för att värma alla utanför som väntat på att få komma in och minst två stadsdelar till. Banden har varit arga, svettiga och gett allt. Det exakt samma går för publiken och det har varit en fantastisk energiurladdning.

Betyg: *****

Huvudband: Parkway Drive

Support: Structures, The Word Alive, Emmure

Datum: 21 november 2012

Plats: Debaser Medis

Ort: Stockholm

Arrangör: Live Nation

Publik: Slutsålt

Bilder på Structures:

Bilder på The World Alive

Bilder på Emmure

Våra senaste spelningar: