Vi söker efter nya hjältar på Emergenza! Del 2
Publicerat den 27 maj, 2012
Emergenza är en internationell musiktävling/festival som startade i Italien i början av 90-talet och har nu deltävlingar i hela världen. Idag har vi kommit till semifinal #2 i Stockholm. Samma dag går även Sverigefinal och Nordenfinalen. Norden skickar två akter från olika land till den stora finalen på Tauberatal Open Air Festival i Tyskland i sommar. Vinnaren får förutom massor av fina priser från sponsorerna även en showcase turné i Europa.  

Kvällen bjöd på ett bredare spektrum av musikstilar än gårdagen. Idag fick vi höra mer metall, en del Hardcore och lite mer poppigt. Även bland dagens band var de allra flesta riktigt, riktigt bra. Mina personliga favoriter från den andra Stockholmsfinalen var Vicvisius och The Choir Club.

Alla banden som gått vidare från de andra nordiska länderna var fantastiska. Norska Dudes stal verkligen showen (även om publiken inte var på topp än), Finska Grandville levererade ett jäkla drag och fick med sig publiken. Danska Scots On Ice gav mig bokstavligen gåshud, så jäkla bra var de. Det blir en tuff match för de 24 svenska banden som är i semifinal.

Vilka som gick vidare återkommer vi med så snart som möjligt! Då publicerar vi även fler bilder på de vinnande banden.

Här är dagens band i spel-ordning.

 • Aiming For Your Head
 • Exent
 • Midlight (Göteborg-vinnare)
 • Vicvisius
 • Alternative High
 • Dudes (Norge-vinnare)
 • Leave The Sky Behind
 • Frantic Amber
 • Scots On Ice (Danmark-vinnare)
 • The Choir Club
 • Sleeping Fools
 • Grandeville (Finland-vinnare)
 • Am Byth
 • Paradoxical
 • Hurricane Love (Malmö-vinnare)
 • Circle of Chaos
 • Spitchic

 

Vi återkommer med vinnarna!

 


Är du med i ett av banden och vill använda bilderna? Det finns fler bilder på samtliga band. LiveNews.se låter alltid banden använda bilderna lågupplöst med vattenstämpel helt gratis. Bilderna kan även köpas högupplösta. 

Kontakta lotta(a)livenews.se vid frågor eller för fler bilder. 


 

Betyg: *****Band:

Aiming For Your Head, Exent, Midlight, Vicvisius, Alternative High, Dudes, Leave The Sky Behind, Frantic Amber, Scots On Ice, The Choir Club, Sleeping Fools, Grandeville, Am Byth, Paradoxical, Hurricane Love, Circle of Chaos, Spitchic

Datum: 27 maj2012
Plats: Debaser Medis
Ort: Stockholm
Publik: Varierade kraftigt

Våra senaste spelningar: