Ikväll gjorde det brittiska bandet Band of Skulls sin första spelning i Sverige. De togs emot med öppna armar på Debaser Slussen en regnig torsdag i maj. 

Kvällen inleddes med det norska bandet Rumble in Rhodos. Det är taktfast med mycket trummor och bas, precis som jag vill ha det. Man kompletterar även med endel effekter, så det blir en välavvägd och trevlig ljudbild. De är mycket bra och jag kommer hålla ögonen öppna efter dem i framtiden.

Så äntligen är det dags. Band of Skulls går på. Publiken har väntat länge känns det som. Med en nästan neurotisk exakthet river man av låt efter låt. Här finns inte en antydan till osäkerhet någonstans. Trummorna är stenhårda och exakta, basen och gitarren samstämmiga, rösterna harmonierar perfekt.Man navigerar skickligt i de lugna parierna för att lätt komma till fullständig storm i seglen med håret rakt bakåt. Under flera låtar bryter allsång ut, både från första plattan och den nya. Det här är bra, riktigt j*kla bra och man får en energiladdning som är svår att beskriva.

När jag kommer ut i Stockholmsnatten har det slutat regna och det är lugnt på stan. Men känslan sitter kvar, jag känner fartvinden i håret och går i exakt takt hela vägen hem.

Betyg: *****

Huvudband: Band of Skulls

Support: Rumble in Rhodos

Datum: 10 maj 2012

Plats: Debaser Slussen

Ort: Stockholm

Publik: Lite mer än halvfullt.

Bilder på Rumble in Rhodos: