Rix Fm festival i Kalmar
Publicerat den 12 augusti, 2023

På fredagen var det äntligen dags för RIX Fm festival att göra sitt stopp i Kalmar och liksom förra året var det på Stortorget.

Det här är andra gången jag upplever RIX Fm festival. En festival med flera artister inom olika genrer. Varje artist får några få låtar var för att tillsammans fylla de 2,5 timmarna som evenemanget pågår.

Jag minns hur jag förra året fick en riktig wow upplevelse av hur bra och smart jag tyckte det var. Så när jag går till området funderar jag på hur kommer jag ta emot det här upplägget i år? svaret är fortfarande: Wow, så jäkla bra jag tycker det är. Jag får en bra blandning och perfekt upplevelse, av för mig nya artister, som jag sen kan lyssna in ännu mer och förhoppningsvis se hela konserter av någon gång i framtiden. Men jag får även uppleva artister som jag känner väl till, har lyssnat på massor och äntligen uppleva live igen.

Att artisterna bara har några få låtar gör att dom verkligen lyckas plocka fram godbitarna, oavsett om det är hits med många år på nacken, tolkningar av andras låtar eller helt nytt material. Det hörs på den enorma publiken som samlats att det här uppskattas och det blir en rejäl folkfest och partystämning, så bra och roligt!

Värdar för kvällen är liksom förra året Laila och Roger från Rix Morronzoo en superbra och underhållande duo som gör ett fantastiskt jobb med artistpresentationerna men även skämtsamt prat, både om saker som hänt i radiostudion men även under själva resan och dom olika stoppen som gjorts med Rix Fm festival, vi får även se Roger göra utmaningen han fick av Markoolio – 30 armhävningar på scenen och Roger lyckades till publikens jubel genomföra det. Även kollegan Robin Calmegård kommer in på scenen en stund under kvällen och håller frågesport där publiken får vara ena laget medan Roger och Laila är andra laget, osäkert hur det gick och vem som egentligen vann, men väldigt underhållande, inte minst för att varje fråga var formulerad med humor och glimten i ögat.

Till min stora glädje får jag även i år se Beatrice Robertsson och Simon Lingmerth komma in på scenen. Innan första artisten bjuder dom tillsammans med bandet på otroligt bra partyhöjande låtar, exempelvis “Tame her”, “Made You Look”, “Andas In, Andas Ut” och många fler. Grymt bra, snyggt genomfört och härlig publikuppvärmning inför kvällen, liksom förra året finns dom kvar på scenen genom i princip hela kvällen.

Att döma av publikens jubel / skrikande ljudnivå så var nog Omar Rudberg den som hade allra mest fans på plats, då blev det periodvis riktigt öronbedövande från publiken. Men med artister som Kiana, Victor Crone, Olivia Lobato, Smash Into Pieces, Nordman, Omar Rudberg, Klara Hammarström och Norlie & KKV, så täcker man en väldig musikbredd. Det finns musik och genrer representerade för dom flesta och med tanke på hur otroligt mycket besökare som samlats så känns det som ett lyckat koncept. Även Molly Hammar var bokad, men fick tyvärr ställa in pga av sjukdom.

Årets upplaga av Rix Fm festival var som sagt återigen en riktigt wow-upplevelse, i år förstärktes känslan och upplägget ytterligare. Jag håller tummarna att få vara på ännu en festival så snart som möjligt.

Har ni möjlighet så rekommenderar jag varmt att passa på att se massor av bra musik.

Bilder från dom olika artisterna hittar ni här:

Kiana
Victor Crone
Olivia Lobato
Smash Into Pieces
Nordman
Omar Rudberg
Klara Hammarström
Norlie & KKV

Stoppen som är kvar på turnén är:

13/8 Malmö

14/8 Kristianstad

16/8 Stockholm

17/8 Norrköping

19/8 Växjö

Mer info om festivalen hittar ni här:
https://www.rixfmfestival.se/

Rix FM Festival i Kalmar

Datum: 11 Augusti 2023

Evenemang: Rix Fm Festival

Scen: Stortorget

Ort: Kalmar

Läs alla inlägg om Kalmar | Rix Fm | Rix fm festival

Våra senaste spelningar: