Rix FM Festival i Kalmar
Publicerat den 13 augusti, 2022

Benjamin Ingrosso

Rix Fm festival gjorde ett av sina stopp på Stortorget under Kalmar Stadsfest.

Roger och Laila från Rix Morronzoo är värdar för festivalen och gör ett fantastisk jobb. Dom bjuder på ett underhållande och skämtsamt prat med publiken i dom korta pauserna mellan artister. Roger bjuder dessutom på lite sång med Angels gamla hit ”Sommaren i city”.

Det är första gången jag besöker Rix Fm Festival och i teorin lät det lite märkligt i mina öron att under 2,5 timmar hinna med totalt 9 artister. Men jag upptäcket snabbt hur genialiskt jag tycker det här är. Varje artist får kort tid och hinner därför bara ett litet urval av sina låtar, så man får verkligen godbitarna och låtar som publiken kan sjunga med i. Ett fantastiskt bra koncept som jag gillar skarpt och dessutom gjort mig mer nyfiken på några för mig nya artister som jag inte riktigt hade koll på tidigare. Alla artister gör superbra konserter men Benjamin Ingrosso och Dotter sticker ut lite extra och gör återigen riktiga jäkla wow-framträdande. Skoj även att Laurell gör sin första sverigespelning under Rix FM Festival i Kalmar.

Innan första bandet Jubël intar scenen får vi en bra blandning av några partyhöjandet låtar, för att verkligen få igång publiken. Musiken framförs av Beatrice Robertsson och Simon Lingmerth på sång som därefter tillsammans med övriga musiker är med oss hela kvällen tillsammans med artisterna. 

Det här var som sagt min premiär på Rix FM Festival, men jäklar så bra jag tyckte det var och vilken enorm mersmak det gav. Jag hoppas det blir fler gånger.

Har ni möjlighet så passa på att besöka festivalen, det återstår totalt sex stopp till på turnén och artisterna kan variera mellan dom olika städerna.

Mer info hittar ni här: Rix FM festival

Artister:
Benjamin Ingrosso, Dotter, Cazzo Opeia, Björn Holmgren,
Laurell, Junie, Hanna Ferm,
Anna Bergendahol, Jubël

Datum: 12 Augusti 2022

Festival: Rix FM

Ort: Kalmar

Dotter

Cazzi Opeia

 Björn Holmgren

Laurell

Junie

Hanna Ferm

Anna Bergendahl

Jubël

Rix Fm Festival på Stortorget i Kalmar

Våra senaste spelningar: