The Rose på Lollapalooza
Publicerat den 30 juni, 2023

Koreanska bandet The Rose (더로즈) är tillbaka i Stockholm. Sist såg vi dem i mars på Fryshuset.

Efter lite inledande tekniskt strul så tar sig setet riktigt bra och det är roligt att se The Rose verkligen ha roligt på scenen. De får mycket gensvar från publiken som är fylld av Black Roses (fanclubben) men de har även många förstagångsbesökare på plats.

De berättar att de träffades för sju år sedan när de spelade som gatumusikanter i Korea. Vi får en radda hits, och låten som letat sig igenom precis alla mina algoritmer senaste året ”Beauty and the Beast (미녀와 야수)” är så klart fantastisk.

När det dyker upp ytterligare lite tekniskt strul tar de det hela med en klackspark och sjunger glatt till exempel ”maybe we should change the battery” till melodin tills tekniken löst sig.

Sista låten ut är en helt ny låt, den är inte släppt än, tyvärr fick jag inte titeln på den men det borde vara något i stil med ”I can’t make you come back to me”. Den är rivig, har bra fart och är klockren som livelåt. Precis min tekopp. Publiken kan texten innan låten är slut och jag tror vi kommer få höra den många gånger till, eller jag kommer lyssna på den i alla fall.

Det var inte länge sedan de var här men jag vill att de kommer tillbaka igen snart! Och med tanke på att den nya låten kan man tänka (hoppas) att det är mer nytt på gång!

Artist: The Rose (더로즈)

Datum: 29 juni, 2023

Plats: Bay Stage, Lollapalooza

Ort: Stockholm

Allt om Lolla23 här!

Våra senaste spelningar: