De flesta av restriktionerna är borta och Stockholm börjar öppna upp igen efter pandemin. Det firar Stockholm Stad med konsert i Kungsträdgården med The Hives, Lisa Nilsson, Molly Hammar och Stephen Simmonds.

Vi hälsas välkommen av konferencier Leila Trulsen och kulturborgarrådet Jonas Naddebo.

Under pandemin har Stephen Simmonds etablerat ett nytt koncept på Hotell Diplomat kallat Musicology, där han med band har tagit in gästartister inför en mycket liten publik. Nu fortsätter konceptet i Kungsträdgården helt utan publikrestriktioner och med ett tiomannaband.

Simmonds inleder med att köra några låtar själv, först ut att gästa är sedan Molly Hammar, en nykomling i detta gänget som legat på listorna under sommaren med låten ”We Could Be Dancing” tillsammans med Bob Sinclar.

Nästa artist ut att spela med tiomannabandet är Lisa Nilsson som kör några låtar bland andra ”Tears Never Dry” tillsammans med Simmonds. Avslutar gör hon med ”Himlen runt hörnet” som drar allsång i Kungsträdgården.

Efter lite omriggning är det sedan dags för kvällens huvudband enligt undertecknad. Att få starta upp med ovannämnda artister och toppa med The Hives efter 18 månaders uppehåll är fantastiskt.

Det har fyllt på under kvällen i Kungsträdgården även om det på slutet var relativt (för att vara the Hives konsert) stort avstånd mellan människorna i publiken. The Hives levererar en radda hits och så klart massor med energi under den knappa halvtimmen som de står på scenen. Vi får bland annat höra ”Hate To Say I Told You So”, ”Walk Idiot Walk”, ”Tick Tick Boom”.

Det var en riktigt bra mjukstart på vad som komma skall under det kommande året som av allt att döma (håll tummarna) kan komma att bli helt fantastiskt i live-musikväg. Alla vill spela och alla vill gå på konsert. Kulturlivet är tillbaka. Tack. Äntligen.

* * *

Den 9:e oktober går del två av denna Välkommen tillbaka till Kungsträdgården med bland andra Myra Granberg, Naod, Imenella med flera. Den 17 december kan vi även se en fullängdskonsert med The Hives och många andra band på endagsfestivalen ”Royal Rockfest” i Globen.

 


 

Festival: Välkommen tillbaka till Kungsträdgården

Artister: Stephen Simmonds, Molly Hammar, Lisa Nilsson, The Hives

Datum: 2 oktober 2021

Plats: Kungsträdgården

Ort: Stockholm

Arrangör: Stockholm Stad

Bilder på Stephen Simmonds med band. 


 

Bilder på Molly Hammar.


 

Bilder på Lisa Nilsson.