På lördagen arrangerades en stor konsert i Kungsträdgården under namnet Climate Live. Ett trettio tal artister och talare hade samlats tillsammans med (uppskattningsvis) tusentals i publiken för att öka medvetenheten kring klimatförändringarna. Det blir svårt att säga vem som är huvudakten bland artisterna är men bland talarna så står så klart namnet Greta Thunberg ut.

Vi får ett varierat musikutbud ikväll där de flesta kör en eller två låtar. Mest minnesvärt för mig är i alla fall att äntligen få höra Victor Leksell live och att bli ”Rick Rollad” av Greta Thunberg som framför ”Never Gonna Give You up” tillsammans med Andreas. 

Jag vill nämna flera, men jag inser att det var alla fantastiska framträdanden! Royal Republic, Daniel Adams-Ray och Tjuvjakt fick igång publiken. Stämningsfullt fick vi av Melissa Horn, Helen Sjöholm tillsammans med Peter Jöback och även Silvana Imam. Mest förvånad blev jag av den unga Oscar Stembridge (13år) som redan är fullfjädrad artist. 

Kvällen avslutas med Greta Thunbergs tal och sedan två låtar med Tusse, där ”Million Voices” får en fin innebörd och ligger länge kvar och klingar i öronen. 


Climate Live är en del av klimatrörelsen och under 2022 lovar de att ta sig ut i landet för fler konserter. Kolla in hela konserten här och passa på att swisha ett bidrag för en bättre framtid. 

Artister: First Aid Kit, Lars Winnerbäck, Melissa Horn, Victor Leksell, Sofia Jannok, Daniel Adams-Ray, Oscar Stembridge, Tjuvjakt, Tusse, Maxida Märak, Loreen, Markus Krunegård, Peter Jöback, Cherrie, Royal Republic, Omar Rudberg, Helen Sjöholm, Peg Parnevik, Beatrice Eli, Jon Henrik Fjällgren, Silvana Imam

Talare: Greta Thunberg, Mitzi Jonelle Tan, Alasdair Skelton, Elleonora Ali Uddman, Julia Rensberg & Alva Fjellström, Adriani Maffioletti, Aysha Jones, Ida Edling Müller & Anton Foley, Kevin Mtai

Datum: 16 oktober 2021

Plats: Kungsträdgården

Ort: Stockholm

Bilder på talarna.