En hyllning till Taube på Slottet
Publicerat den 31 augusti, 2013

Musik på Slottet presenterar ikväll En hyllning till Taube.

Inledningsvis får vi höra den fantastiska Kammarkören Musikaliska framföra bland annat ”Oxdragarsång” och ”Så skimrande var aldrig havet”. Sedan får de sällskap på scenen av Björn Johansson och medmusikanter som framför bland andra ”Morgon i Ligurien”. Mot slutet av första akten kommer även Cajsa Stina Åkerström in för ett par låtar.

I andra akten får vi mer godis från alla artisterna. Ett roligt inslag är att det är allsång på några av låtarna, texterna finns till och med i programbladet. Vi sjunger för fulla halsar tillsammans med kören och musikanterna i ”Dans på Sunnanö”, ”Nocturne” och ”Kom i min famn/Sommarnatt”. Vi får även höra ”Änglamark”, ”Fritiof i Arkadien” och ”Tango i Nizza”.

Bäst i kväll var den (för mig personligen) magiska versionen av Byssan Lull. Jag gillade även musiken och de professionella musikerna väldigt mycket, samt dirigenten Ian Plaude som hade en väldigt härlig personlighet mot publiken. Sämst ikväll var utan tvekan bänkarna. Lyckligtvis höll musiken humöret uppe när rumpan värkte.


Betyg: *****

Dirigent: Ian Plaude

Medverkande: Björn Johansson, Cajsa Stina Åkerström, Kammarkören Musikaliska, piano: Peter Nilsbo, bas: Backa-Hans Erikssson

Datum: 31 augusti 2013

Plats: Rikssalen, Kungliga Slottet

Ort: Stockholm

Arrangör: Royal Festivals / Musik på Slottet

Våra senaste spelningar: