INGROSSO x SANDMAN i De Geerhallen
Publicerat den 6 oktober, 2018

Bilder på Felix Sandman

Vännerna Benjamin Ingrosso och Felix Sandman fann varandra under Melodifestivalen tidigare i år och åker nu ut på gemensam Sverigeturné med varsitt nysläppt soloalbum.

Benjamin Ingrosso är endast 21 år, men har redan haft stora framgångar som artist. Född in i en väldigt meriterad släkt har han haft en självklar fot in i branschen, men även en hel del att leva upp till. Benjamin har dock förvaltat sina chanser väl och redan som 12-åring gick han genom rutan när han vann Lilla Melodifestivalen med sin låt ”Hej Sofia”. Åren som följde innehöll ett fåtal släppta singlar och flera roller i olika teater- och musikalproduktioner, men 2014 charmade han den stora massan ännu en gång när han vann 2014 års upplaga av Let’s Dance. Efter det kammade han hem en femte plats i Melodifestivalen 2017 och en vinst i Melodifestivalen 2018, där han utmärkte sig som en nästan fulländad popartist med låten ”Dance You Off”.

Under samma Melodifestival så vann även Felix Sandman många hjärtan när han placerade sig på andra plats, precis under Benjamin Ingrosso. Felix Sandman var tidigare medlem i pojkbandet FO&O som han släppte två album tillsammans med innan bandet splittrades och Felix valde att satsa på en solokarriär.

Det var även under Melodifestivalen som Benjamin och Felix fann varandra och snabbt blev både uppmärksammade och hyllade för sin spirande bromance. Nu tar de vänskapen ett steg längre och åker ut på en gemensam Sverigeturné, med start här i Norrköping.

När ljuset i den knappt halvfulla lokalen väl slocknar är det Felix Sandman som är först ut på scen. Direkt från start levererar han en självsäker elektrisk indiepop som ackompanjeras med rörelser som ser lika obesvärat spontana som koreograferade ut. Med en säregen stil som röd tråd genom hela sitt artisteri visar han upp en självklar närvaro på scen som håller genom hela framträdandet, även när hans röst inte riktigt gör det.

Han framför flera låtar från sitt nyligen släppta debutalbum ”EMOTIONS”, men även några avskalade versioner från sin tid i pojkbandet FO&O. Som väntat är det låten ”Every Single Day”, från hans medverkan i Melodifestivalen, som får avsluta hans framträdande. Under låten tar han sig ner och ut i den sittande publiken som välkomnar honom med öppna (läs framsträckta) armar och ett stort antal upplysta mobiler i luften.

Mörkret och tystnaden som fyller scenen efter att Felix Sandman klivit av är inte långvarig, och lokalen fylls med en helt ny känsla när Benjamin Ingrosso kickstartar, vad jag bara kan beskriva som, en fullständig show. Hans närvaro på scen känns på många sätt mycket mer välproducerad än Felix Sandmans, även om det inte borde vara jämförbart då de bidrar med två helt olika saker som artister.

Jag kan ändå inte låta bli att känna mig ganska tagen av Benjamins genomgående professionella framtoning. Den ungdomliga, och i vissa fall barnsliga, personlighet som han har blivit så omtyckt för tar på sig en mycket mer vuxen och uttrycksfull roll så fort musiken startar. Med en röst som inte sviker för en sekund är han en dundrande och nästintill elektrisk uppenbarelse på scen, med en ren och skarp show som uppbackning. Som artist är han redan mogen bortom sin ålder och han känns gjuten i sin talang.

Han tillåter sig dessutom att vara öppen och berätta om sin känsla att behöva överbevisa alla förutfattade meningar om honom och de fördelar han fått genom att vara född in i en framstående artist- och skådespelarfamilj. Kanske är det inte så mycket hans lyckosamma gener som hans passionerade och fokuserade driv som tagit honom hit ikväll, till en punkt i sin karriär där han nästan känns för stor för den här scenen och den här publiken. Och på vissa sätt även den här staden.

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artister: Benjamin Ingrosso och Felix Sandman

Datum: 6 oktober 2018

Plats: De Geerhallen

Ort: Norrköping

Bilder på Benjamin Ingrosso

Våra senaste spelningar: