Petter och Norrköpings symfoniorkester på De Geerhallen
Publicerat den 16 oktober, 2015
Minns en lektion i skolan, på mellanstadiet, runt år 2000. Det låg högar med grå skivor (CDs, alltså) på vår lärares kateder. Alla i klassen fick ett exemplar, vilken dag! Det var en singel med två killar jag (vad jag minns) inte hört talas om tidigare. Ayo feat. Petter – Fatta Förstå.

För ett år sedan stod Petter och Norrköpings (fantastiska) symfoniorkester på Bråvallas stora scen och det var första gången jag hade möjlighet att se honom. Tyvärr blev det aldrig av på grund utav vissa omständigheter (vädret). Petter berättar för oss om hur de på scenen känner vindpustar och ser Sagan om ringen-liknande moln dra in över campingen, droppar av regn som singlar ner och hur himlen sedan öppnar sig. De blir i princip bortlyfta från scenen på grund utav säkerhetsrisken. Ikväll är de tillbaka i Norrköping för revansch.

Och vilken revansch! De Geerhallen är fullsatt, 1299 sålda biljetter, nästan alla är på plats. Det är en salig blandning av folk i publiken. Från mindre barn (i samma ålder som jag själv var, första gången jag närmade mig svensk hiphop) till mor- och farföräldrar (tack Så mycket bättre?). Ser både finklänning och ovårdade skägg. Alla klappar med, hojtar YEAH (visserligen på uppmaning), sittdansar och ger stående ovationer.

Under drygt två timmar får vi en ordentlig bukett av rosor från Petters 17 år långa karriär. Håll om mig, Mighty, Det går bra nu, Gryning (gåshud!), Min click (med parhästen Eye N´ I), nya Leva & Dö, Repa Skivan etc. osv. Avslutas med extranumren Alla vet och Så klart, så klart. En fin upplevelse.

Betyg: ***** (4/5)

Artist: Petter och Norrköpings symfoniorkester

Datum: 16e oktober

Plats: De Geerhallen

Ort: Linköping

Publik: Fullt!

Våra senaste spelningar: