Ångest och sockervadd: Hardcorebandet Rise Against stod ikväll på Gröna Lunds scen för första gången.

Rise Against startade 1999 och 2017 släppte de åttonde plattan Wolves. På plats denna blåsiga tisdag är ca 3000 personer. Det är många i publiken som sett bandet tidigare och det är full fart från början. Det är första gången jag ser dubbla circle-pits på Gröna Lund, full fart med andra ord.

Sångaren Tim McIlrath berättar en stund in i settet att han känner sig splittrad, han är ju en arg kille som skriver arga låtar och så står vi på detta nöjesfält. Men han kommer fram till att det går att hittar samexistens mellan ilska och nachos, och det går att kombinera ångest med sockervadd.

Ungefär en timme in i settet får vi ett litet avbrott i energiurladdningen och McIlrath kör några låtar akustiskt. Bland annat får vi ”Voices of Camera”, ”People live here” och den (i Sverige) stora radiohitten ”Hero of War” som radiokanalerna vägrade spela i hemlandet.

 

 

Artist: Rise Against

Datum: 19 juni 2018

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm