Royal Republic på Gröna Lund
Publicerat den 29 maj, 2017

Royal Republic är ett av de mest flitigt turnerande svenska banden, efter en månad i USA är de nu på Gröna Lund.

Efter USA turnén har hälften av utrustningen försvunnit i Chicago. De spelar på ”reservdelar” men det fungerar bra ändå. Även om publiken oftast är rätt lugn så håller bandet tempot genom hela settet. Royal Republic kan alla knepen för att få igång publiken och det är mycket allsång och publikkontakt. Det unga fanet Anna som stod på första raden får gitarrlektioner till ”Gun Tommy”.

Bandet påstår att de inte repat på sex månader men de är sjukt tajta som vanligt, det är som att de inte gör något annat. Det dröjer bara några låtar in tills när jag märker att hela ansiktet värker för att jag ler konstant, både av energin, låtarna och humorn. Ett exempel på humorn är att dom startade sitt eget tributeband och gjorde roliga covers på sina egna låtar, vi får höra en av dessa tolkningar idag, ingen mindre än ”Addictive – Nosebreakers version”.

Som ni förstår är det fantastiskt roligt att se dem igen, hoppas det inte dröjer till nästa gång. En Royal Republic konsert är en fantastisk energigivare!

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artist: Royal Republic

Datum: 29 maj 2017

Plats: Gröna Lund, Lilla Scenen

Publik: Rätt fullsatt

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om Gröna Lund | Royal Republic

Våra senaste spelningar: