Sudakistan och The Sun Days på Debaser Strand
Publicerat den 29 januari, 2017

Bilder på Sudakistan

Vi såg Sudakistan senast på This is Hultsfred i somras och äntligen fick vi chansen igen.

Först ut för ikväll är The Sun Days från Göteborg. Genren benämns av Debaser som ”glimrande gitarrindiepop” och det stämmer ganska bra. Det är glatt och lätt att dansa till och publiken är med. The Sun Days har släppt ett debutalbum med namnet ”Album” och har bra fart och en härlig energi i flera låtar.

Sedan är det äntligen dags för Sudakistan, jag har velat se dem igen sedan en minut efter att spelningen tog slut i augusti. Förväntningarna var skyhöga och när de fick lite teknikstrul i början så sjönk mitt hjärta, men det tog bara någon minut tills jag stod där och hoppade, det var ännu bättre än jag mindes. Musiken omsluter en och rycker med en vare sig man vill eller inte. De är ett av de absolut mest tajta liveband jag har sett och hört. Musiken är en blandning av kaotisk garagerock med latinorytmer med influenser från allt möjligt och de sjunger på åtminstone svenska, engelska och spanska, kanske tom fler språk. De är dessutom det enda bandet jag har varit med om som lyckas ha långa instrumentala partier utan att det blir tråkigt. De har publiken med sig hela spelningen och det dansas friskt i hela lokalen.

Sudakistan jobbar på sitt andra album och jag ser mycket fram emot att höra det och hoppas det blir massa fler spelningar efter den plattan! Precis som förra gången så vill jag nämligen se dem igen, en minut efter att konserten tagit slut. Jag får inte nog!

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artister: Sudakistan,
The Sun Days

Datum: 28 januari 2017

Publik: Ganska fullt

Plats: Debaser Strand

Ort: Stockholm

Bilder på The Sun Days

Läs alla inlägg om Debaser Strand | Sudakistan | The Sun Days

Våra senaste spelningar: