Timo Räisänen är ute på turné med Ted Gärdestad fantastiska låtskatt under titeln Timo sjunger Ted, nu har turen kommit till Putte i Parken, Stockholm.

Jag har länge velat se Timo live, han är helt fantastisk på skiva men jag har alltid missat honom live. Äntligen får jag möjligheten och det är så jävla mycket bättre än jag kunnat ana.

Timo pratar massor mellan låtarna, men säger sig försöka hålla ner det eftersom tiden är begränsad så här på festival. Han berättar bland annat att han upptäckte Gärestads material för bara tre år sedan.

Det är något med innerligheten i rösten. Det är som att han drar ner dragkedjan som håller ihop bröstkorgen och bara fullständigt blottar sitt inre. Alla känslor och kärleken till musiken och Ted Gärdestad material är galet uppenbart. Han förmedlar låtarna fantastiskt och har verkligen gjort Ted rättvisa. Mest allsång får vi bland annat på ”Satellit”. Känslosammast måste jag säga att ”För Kärlekens Skull” var.

Så förutom det roliga mellansnacket, fantastiskt framförda låtarna med glädje, spontanitet och känsla så toppar han med att gå ut och ställa sig i merch-tältet och prata med fansen och signera allt som kom i hans väg. Fantastisk konsert helt enkelt.

Ted Gärdestad fantastiska låtskatt i all ära men jag ser fram emot att se Timo sjunga lite mer Timo, tills dess får vi nog uppfinna ett nytt poängsystem.

Artist: Timo Räisänen

Datum: 23 juli 2016

Festival: Putte i Parken

Plats: Kungsträdgården

Ort: Stockholm