Dolores Haze på Putte i Parken, Stockholm
Publicerat den 23 juli, 2016

Dolores Haze är något så ovanligt som ett (på riktigt) nytänkande punkrockband.

Dolores Haze startades i Stockholm för snart fyra år sedan ”När vi var 14 och 16 år” berättar sångerskan Groovy Nickz. Förra året vann de P3 Guld priset för ”Årets rock/metal” och var nominerade till två Grammis.

Än en gång alldeles för lite publik på plats, något jag fortsätter att envist skylla på ett avfolkat Stockholm.

Det är inte skit-tajt, men det är precis som det ska vara: massor av attityd och ”fuck it, vi gör vår grej”. Med en melankoli blandat med verklig experimentlusta så har de låtar jag finner fullständigt briljanta (som ”Touch Me” och ”Crazy About Me” m.fl.) medan jag har svårt att förstå ”I Got My Gun”. Jag älskar rösten, speciellt dom riktiga skriken som dyker upp när man minst anar det.

Efter ca 45 minuter som gått alldeles för fort blir de bortjagade av en scentekniker. Det har varit en trevlig konsert och jag är glad att jag äntligen fått sett dem live. Jag hoppas få göra det många gånger till.

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artist: Dolores Haze

Datum: 22 juli 2016

Festival: Putte i Parken

Plats: Kungsträdgården

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om Dolores Haze | Putte i Parken

Våra senaste spelningar: