Biffy Clyro på Bråvalla
Publicerat den 1 juli, 2016

Skotska Biffy Clyro spelade på Bråvallas största scen på torsdagen.

Jag tänker inte ens försöka hävda att jag skulle vara opartisk på något sätt, detta är mitt favoritband alla kategorier och jag har inte sett dem på ganska exakt två år.

Det är alldeles för lite folk på plats och med stora tomma ytor även inne i fållan så blir jag lite besviken, allt jag kan göra är att hoppas att det är många här ikväll som upptäcker dem. Med ny skiva på gång (den släpps nästa vecka och är anledningen till att de varit borta hela förra året) så ser även showen lite annorlunda ut; det inleds med ett jättelångt intro med en kvinnokör och det enda jag kan känna är att det är lite för långt, man är ju så otålig!

Mellan alla hitsen får vi höra tre låtar från nya plattan Ellipsis, de två singlarna de har släppt; ”Wolves of Winter” och ”Animal Style” men även helt sprillans nya ”Friends and Enemies”. Den största skillnaden från tidigare är att de har gått vidare och bejakat ett lite mer elektroniskt sound. Jag var väldigt orolig för när jag hörde om det första gången, men jag kan glatt konstatera att det fortfarande är Biffy.

Vi får ju även en hel del gamla klassiker och absolut mest allsång får vi på ”Many of Horror”.  För första gången idag så bryter även solen igenom, även om det fortsätter att duggregna.

Biffy Clyro gör som vanligt riktigt, riktigt bra ifrån sig, dom kan liksom inget annat, men jag kan inte annat än att längta efter att få stå i ett rum fyllt med hoptryckta Biffy fans, där alla kan låtarna och höra den fantastiska allsången lite högre än vad jag gjorde idag.

De kör en rejäl festivalvända i sommar och ska ut på turné i höst, inga svenska datum är släppta än men det är lite luftigt i turnéplanen runt Norgedatumen så vi håller tummarna för att det släpps något de närmaste dagarna.

Låtlistan blev:

 • Wolves of winter (NY)
 • Living Is A Problem Because Everything Dies
 • Biblical
 • Friends and enemies (NY)
 • Born on a horse
 • Victory over the Sun
 • Bubbles
 • Black Chandelier
 • That Golden Rule
 • Machines
 • The Captain
 • Mountains
 • 9/15ths
 • Animal Style (NY)
 • Many of Horror
 • Stinging Belle

Text: Liselott Lindberg

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artist: Biffy Clyro

Datum: 30 juni 2016

Plats: Panorama, Bråvalla

Ort: Norrköping

Läs alla inlägg om Biffy Clyro | Bråvalla | Bråvalla 2016

Våra senaste spelningar: