Biffy Clyro på Fållan
Publicerat den 1 oktober, 2022

Bilder på Biffy Clyro.

Skotska Biffy Clyro är äntligen tillbaka i Sverige för en konsert som blivit uppskjuten många gånger på grund av pandemin. Förband var De Staat från Nederländerna.

Det är första gången som De Staat spelar i Stockholm och Sverige. Jag hade inte hört talas om dem tidigare och när de går på scenen är min första reaktion “Men vad är nu Detta?” När vi väl kommit till låt tre “Who’s Gonna Be The GOAT” är jag helt såld. Det liknar inget annat och jag ger mig inte på att försöka genrebestämma detta, jag är chanslös. Fantastiskt roligt, annorlunda och riktigt bra gung. En annan favoritlåt för mig blir “Witch Doctor”. Kolla in dem på t.ex. Spotify eller Youtube, jag hoppas i alla fall få se dem igen.

Sen var det dags för Biffy Clyro, en konsert vi väntat på i tre (jättelånga) år. Visst, vi såg dem på Lollapalooza i somras, men det var ett 45 minuters festivalset, här får vi bjussiga 1 timme och 45 minuter av hits; gammalt, nytt och mittemellan men med fokus låg på de senaste 15 åren av deras karriär. Det är mycket folk på plats på Fållan ikväll, men det är förmodligen inte fullsatt.

Det var bra energi på scenen hela settet. Vi får party på “Bubbles”, känslor på “Machines” och “Space” medan “Biblical” var riktigt mäktig och allsången var självklart mäktig på bl.a. “Captain” och “Many of Horror”. Även “Living is a Problem Because Everything Dies” är mäktig med sina märkliga tempobyten som publiken hänger med i. Roligt är också att det är så många som hänger med på låtar från “The Myth of The Happily Ever After”, deras senaste studioplatta som kom förra året.

Trion har utvecklats mycket och förutom att dom på turné har hjälp av en extra gitarrist och keyboardist så har man nu även med sig två violinister. Det tillför till ljudbilden och känslan, speciellt i de lugnare låtarna där fiolerna kommer fram bättre.

Det var en fantastisk kväll och jag är glad att vi äntligen fått se dem på riktigt igen. De har ett stop kvar på turnén, Oslo är turnéavslut ikväll, sedan kör de en runda i Storbritannien i november. Så den stora frågan är ju, så här mindre än 24 timmar efter att dom spelat: NÄR SPELAR BIFFY CLYRO NÄSTA GÅNG I SVERIGE?!?!

Artist: Biffy Clyro

Förband: De Staat

Datum: 30 september, 2022

Plats: Fållan

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om Biffy Clyro | De Staat | Fållan

Våra senaste spelningar: