NOFX på Gröna Lund
Publicerat den 16 juni, 2016

Det legendariska punkarna NOFX från Los Angeles står ikväll på Gröna Lunds scen.

Det är kvällar som denna som sållar agnarna från vetet. Det har regnat hela dagen och ett fint men ihärdigt duggade ligger kvar hela kvällen. Det hindrar dock inte fansen som står framför scenen någon timme innan.

NOFX startades redan 1983 och har släppt ett otal skivor sedan dess. Dom är genreöverskridande och och det dyker upp mycket reggae och ska toner bland punken. Det enda man vet säkert är att dom gör vad som vill, ofta provocerande och kontroversiellt á den högre skolan om man inte tittar lite mer ordentligt.

I sann punkanda inleder de med den enda låt de blivit ombedda att inte spela ”Kill All The White Man” och efteråt lägger de till i versala bokstäver ”IT’S SARCASM!”. Så väl Trump som George Bush och många i publiken får sig ordentliga kängor i några av de omfattande mellanpraten som ofta faktiskt är ganska underhållande.

Vi får höra en såväl gammalt som helt sprillans nytt (ny skiva på gång) och det är bra med allsång längst fram. Man kan lugnt konstatera att lite regn inte avskräcker de här fansen.

Artist: NOFX

Datum: 16 juni 2016

Plats: Gröna Lund

Publik: Kanske ett par tusen

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om Gröna Lund | NOFX

Våra senaste spelningar: