Skånska Mord på Norrehus
Publicerat den 8 november, 2015

Skånska Mord Norrehus är den korta titeln. ”En speciell kväll hosted by Hasse och Matte med Lugnet och Skånska Mord på scen” den något längre. Hasse Pettersson och Mattias Sjöberg hade valt välkomstdrink, kvällens meny och vilka som skulle stå på scen.

Ja, de har stått i köket och lagat maten också förresten (tillsammans med Åsa förstås, som är den som styr i köket i vanliga fall). Så det blir Skånska Mord på scen och skånsk meny på tallriken. Matjesillsmacka öst med brynt smör til förrätt, grillat varmrökt sidfläsk med bakad rödlök och persilje- och kaprissås till huvudrätt. Som om det inte det vore nog blir det äpplakaga med vaniljsås till dessert.

I allt detta skånska hamnar bandet Lugnet från Tungelsta i Haninge kommun. Det är hårdrock à la 70-tal, gitarrbaserat och sångaren Roger Solander har en riktigt bra röst och utnyttjar den lilla scenen väl. Scenutrymmet innebär vissa begränsningar vad gäller scenshow, men han bevisar att det funkar alldeles utmärkt och ser genuint lycklig ut över att stå på scen! Mikronfonstativet snurrar i luften och brandlarmet går igång av rökmaskinen…

Det är 70-talet som gäller även för Skånska Mord, tung 70-tals(hård)rock med en bluesig botten och en psykedelisk touch. Skånska Mord har rötterna i banden Half Man och Mothercake från Örkelljunga och bildades 2006. Det är tunga gitarrer med gott om mollklanger och Janne Bengtssons röst har inte precis blivit sämre med åren! Skånska Mord har släppt två album, The Last Supper och Paths to Charon och 2014 kom EPn Skånska Mord (för övrigt inspelad i Klippan). Närproducerat, minst sagt. Lyssna – varför inte börja med A Room Withouth a View från EPn som släpptes 2014? Alltihopa finns på Spotify.

Jag gillade konceptet ”En speciell kväll hosted by…” som gärna får återkomma, och tack Hasse för receptet!

Lugnet:


Artist: Skånska Mord

Support: Lugnet

Datum: 2015-11-07

Plats: Norrehus

Ort: Klippan

Arrangör: Norrehus tillsammans med Hasse och Matte

Läs alla inlägg om Lugnet | Norrehus | Skånska Mord

Våra senaste spelningar: