The Gaslight Anthem på Bråvalla.
Publicerat den 28 juni, 2015
Bråvallafestivalens sista dag ska börja och mitt första band är New Jersey-bandet The Gaslight Anthem som spelar på Luna-scenen. Det är några år sen jag såg dem sist, så jag är riktigt peppad på den här spelningen. Det är en fin sommareftermiddag och strålande solsken när konserten kommer igång. Men det verkar periodvis bli rent jobbig för bandet som antyder fler gånger att det hade varit skönt med ett par solglasögon.

The Gaslight Anthems frontman Brian Fallon har trotts detta en härlig inlevelse genom hela konserten. Hans fantastiska röst når verkligen ut till publiken, som idag inte packat sig så hårt framför scenenen. Istället sitter stora delar av publiken ner i gräset och på asfalten, men blicken vänd till konserten. Det är en bra spelning men jag får känslan av att det hade lyft ännu mer och ännu mer energi om de spelat senare och kanske mindre direkt solljus rakt in på scenen.

Band: The Gaslight Anthem

Datum: 27 Juni 2015

Scen: Luna

Arrangör: FKP Scorpio

Våra senaste spelningar: