The Gaslight Anthem från New Jersey i USA är ett av mina favoritband.

De står på Greenstage och inleder mycket starkt med bland andra ”Handwritten”, ”Biloxi Parish” och ”45”. Vi får även höra bland annat ”Too Much Blood” och de avslutar med ”Backseat”. Det är mycket folk framför scenen, lätt ett antal tusen personer, trots att det regnar genom nästan hela konserten.

The Gasligth Anthem är det enda bandet jag har set som har rökelse på scenen, varje gång dessutom, så när man lämnar fotodiket så kommer den där söta doften ner från scenen.

Musiken har stora skiftningar och kontraster och Brian Fallon har verkligen en fantastisk röst. Jag tror glädjande nog att det var många som upptäckte bandet här idag. Samtidigt som det absolut fanns en heldel gamla fans. Jag ser fram emot att se dem snart igen, trots att det  inte var länge sedan sist, man kan liksom inte få nog.

Betyg: *****

Band: The Gaslight Anthem

Datum: 27 juni 2013

Plats: Bråvalla, Green Stage

Ort: Norrköping

Arrangör: FKP Scorpio