Redan innan kvällens första artist Eric Gadd ska stå på scen och medan publiken är på väg in står Daniel Lemma plötsligt där och kör några låtar i solskenet. När han sedan presenteras av kvällens konferencier Anna-Lena Bergelin gör de tillsammans Ring of Fire innan han själv tar över scenen. Han klarar det inte många lyckas med – får det att svänga med bara sin röst och en gitarr, det är mjuk souligt och lite bluesigt. Givetvis får vi höra låten som startade allt, If I Used to Love You från Morning Train, låtar från hans fem andra album men också en cover på Joni Mitchells Big Yellow Taxi.

Förlåt Daniel, nånstans åren efter If I Used to Love You tappade jag bort dig, men jag lovar att ändra på det nu. Som skåning har jag faktiskt chansen till det redan i juli, på Biljardkompaniet i Kristianstad. Ett litet tips bara!

Artist: Daniel Lemma

Datum: 2015-06-26

Plats: Torsjö

Ort: Tyringe

Arrangör: Torsjö Live