Swinging Hayriders på Norrehus
Publicerat den 16 maj, 2015
På första invigningskvällen av två på Norrehus i Klippan spelade Swinging Hayriders, ett band som spelar Western Swing, en dansvänlig variant av country med jazzinfluenser. Western Swing var väldigt populär i USA under 30 och 40-talet. Texterna handlar enligt bandets pianist Mats Bengtsson om otrohet, ond bråd död och bakfylla eller som det visar sig i det väldigt roliga mellansnacket varianter på detta då det även kan handla om konst och sybehörsaffärer.

Swinging Hayriders är klädda i tidstypiska kläder och deras framträdande är tajt, proffsigt och dom verkar ha väldigt kul på scen när dom förflyttar publiken tillbaka till USA på 40-talet.

Jag kan inte avsluta denna recension utan några ord om lokalen. Norrehus är en gammal disponentvilla som under årens lopp varit bostad för gästarbetare under 60-talet, restaurang, legendarisk (åtminstone i nordvästskåne) konsertlokal, fritidsgård, datortek och ödehus och efter att ha fått nya ägare för något år sedan genomgått en omfattande renovering och nu återigen är Klippans musikscen.

Programmet framöver är väldigt ambitiöst med bla Dan Baird and Homemade Sin 30/5 och Stacie Collins 10/7 och jag har hört från säkra källor att Anna-Karin och Lars har fler godbitar på gång lite längre fram.

Betyg: ***** Band: Swinging Hayriders

Datum: 15/5 2015

Plats: Norrehus

Ort: Klippan

Arrangör: Norrehus

 

Läs alla inlägg om Norrehus | Swinging Hayriders

Våra senaste spelningar: