Torsson på Norrehus
Publicerat den 12 december, 2015
Torsson må vara det fjärde bästa bandet i Lund, men har också så mycket Klippananknytning att de samtidigt lyckas vara ett Klippanband, åtminstone om man skulle fråga Klippan. Har man dessutom en låt som heter Klippans Centrum och har spelat in en del av albumen på Svenska Popfabriken i Klippan… ja, då blir det liksom så!

Medlemmar har kommit och gått sedan den första spelningen Torsson gjorde 1976, men i december nästa år firar detta sympatiska och underfundiga band alltså 40 år. Om jag inte räknar alldeles krokigt så har de under denna tid släppt 13 album, samlingar och livealbum inräknade.

Alldeles ofantligt mycket inom parentes så kan jag säga att sångaren Bo Åkerström fick en stor guldstjärna i min värld när han i sitt sommarprogram för en massa år sedan spelade en låt från en av mina absoluta favoritskivor, nämligen Daniel Lanois underbara Acadie. Tror t o m att jag minns att det var Under the Stormy Sky, men snälla, fråga mig inte vad jag gjorde förra veckan…

I den mörka skånska vintern spelar Torsson under två kvällar på julfina Norrehus i Klippan. Som vanligt på Norrehus är känslan varm med stora leenden överallt, inte minst på scen. Givetvis är det utsålt, utsålt sedan länge…

Eftersom det är december, de långa handsvettskramade och skrynkliga listornas månad, så får det bli så här: (och e du med på den nu då…)

 • Jag minns en gammal bil
 • Norrehuskänsla
 • Max och Nisse
 • Stoooora leenden
 • Klippans Centrum
 • Luftgitarr
 • Det spelades bättre boll
 • Fullsatt
 • Öresundstwist
 • Glädje
 • Blodomloppet
 • Allsång och handklapp
 • Danmark

… och mycket mer!

Satte mig i Volvon och sjöng på vägen hem om en gammal bil som gick bättre än en Singer snabbsömsymaskin…

Artist: Torsson

Datum: 2015-12-11

Plats: Norrehus

Ort: Klippan

Arrangör: Norrehus

Våra senaste spelningar: