Hökartorget på Södra Teatern
Publicerat den 9 maj, 2015
Igår var det dags för Hökartorget från Hedemora i Dalarna att inta Kägelbanans scen på Södra Teatern i Stockholm.

Lokalen har börjat fyllas på och först ut på scenen var David Rönnegård från Gagnef och hans cellist Liz. Vi får höra låtar som är utgivna och ligger på Spoitfy redan och även en hel del nytt som kommer på nästa skiva som kommer ”i sommar, höst eller vinter”. Musiken kan nog mest beskrivas som singer songwriter och för att använda hans egna ord ”jävligt deppig, men sån är jag”. Han har en helt fantastisk röst och riktigt bra låtar. Hans röst räcker hela vägen från lugn och len till raspig och rivig. Vi får höra låtar som ”Killswich”, ”The Handy Man” och ”Where Rivers Roam” som handlar om hemorten Gagnef. Efter ett lugnt och finstämt set så avslutar han med upptempo låten ”Just To Stay”.

Efter en kort paus går Hökartorget på, lokalen har fyllts på riktigt bra, men jag tror inte det är helt fullsatt. Det är mycket publik från Hedemora på plats men även en hel del av andra fans. De inleder lite lugnt med ”Alltid/Aldrig” för att sedan få igång den riktiga Hökartorget-energin. Publiken dansar för fullt och pouplära låtar är ”HDA-city By Night”, ”Även en idiot” kommande singeln ”Bli kvar” och riktigt röj blir det till ”Adhd-skalle”. De avslutar med senaste singeln ”Arbetslös”.

Det var en helt fantastisk kväll, jag gillar båda banden riktigt mycket. Hökartorget har jag sett ett antal gånger tidigare så jag visste ungefär vad jag kunde förvänta mig, men jag har bara sett dem på festival och det var sjukt roligt att se dem med sin egen publik. David Rönnegård hade jag aldrig hört talas om tidigare men han var sjukt bra och jag kommer verkligen hålla ögonen på honom i framtiden. Fantastisk kväll! Tack!

Betyg: ***** (4/5)

Artist: Hökartorget

Support: David Rönnegård

Datum: 8 maj 2015

Plats: Kägelbanan, Södra Teatern

Ort: Stockholm

Publik: Nästan fullt

Arrangör: Södra Teatern

 

Bilder på David Rönnegård:

 

Share

Våra senaste spelningar: