Med sin rock fortfarande på sig klev Damien Jurado upp på Södra Teaterns scen i går kväll. Han började spela och sade inte ett ord mellan låtarna. Jurado kommer från regnigt Seattle och stadens känsla hörs i varje melankoliskt ord av hans musik. Man kan nästan se denna genomträngande dimma och de jätte evergreens.

Efter ett tag slappnade han av och började samtala med publiken. Han berättade hur glad han var att vara i Stockholm när han kunde istället vara hemma med sina barn. Varje ord droppade med ironi och man kunde inte låta bli att skratta. Han fortsatte spela sina akustiska hits med korta perioder av oavsiktlig komedi.

Sammantaget var det en fin kväll med musik, skratt och en härlig stämning.

Jurados nya album ”Brothers and Sisters of the Eternal Son” kommer att släppas i januari.

Betyg: *****

Band: Damien Jurado

Datum: 6 december 2013

Plats: Södra Teatern

Ort: Stockholm