Divine på Södra Teatern
Publicerat den 20 september, 2012
Ikväll uppträdde Operatrion Divine (bestående av Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Jacqueline Miura) på Södra teatern i Stockholm. De framförde ”A divine taste of Opera” som jag har sett ett par gånger tidigare. Idag hade jag dessutom den stora glädjen och förmånen att få närvara och fotografera så gott som hela dagen och därför är bilderna från genrepet och inte från föreställningen med publik. Jag har nu haft ett par sommarmånader med mycket blandade musikgenrer, det har varit fantastiskt roligt och spännande. Men jag har haft ett sug, längtan, ja, rent av en abstinens efter att få sitta ner och riktigt leva mig in Operavärlden igen, nu var det äntligen dags.

Det är en speciell känsla i att få sitta i en fin, äldre teaterlokal som Södra Teatern. Det är precis som jag hoppats. En stor konsertsal, tak och väggar är detaljrikt dekorerarade, stolar klädda i röd sammet, publiken placerade på en större yta framför scenen och dessutom finns det balkonger. Hela lokalen känns så rätt för kvällen. Jag kan inte se hur mycket folk som sitter på översta balkongen, men jag uppskattar att om det inte är helt fullsatt så är det i allafall bra nära.

När all publik sitter ner och lamporna är tända så är det ett öronbedövande ljud av alla samtal som pågår samtidigt. Men så snart lamporna släckts så faller det inom loppet av sekunder en total tystnad i lokalen. På scenen projiceras en svartvit film där Divines medlemmar råkar ut för diverse vardagskaos, som blir mer och mer komisk med en hög igenkänningsfaktor. Berättelsen leder fram till att tjejerna kommer inspringande på scenen. Där fortsätter vardagskaoset för en stund, det är en väldigt lätttillgänglig berättelse och jag hör mycket skratt från publiken.

Från scenen hör man väldigt tidigt vilka fantastiska röster som man ska få lyssna till i närmare 2 timmar. Det här är en mix som jag tycker är så otroligt bra och som verkligen får Divine att sticka ut. De har underbara röster och kan leverera otroliga tunga klassiska operastycken, modernare klassisker som ”the prayer” och ”time to say goodbye” samtidigt kan de blanda allt detta med skämtsamma inslag och glimten i ögat. Trotts de stora kontrasterna så lyckas de blanda och få det att bli så obeskrivbart bra. Divines version av den klassiska ”Nessun  Dorma” förmedlar så mycket känslor, inte bara i rösterna utan hela kroppsspråket från de tre är obeskrivligt bra. ”Glitter and be gay” framförs på ett väldigt energiskt sätt och med mycket glitter och bling-bling. Hela föreställningen är väldigt visuellt avskalad, på scenen är det förutom Divine egentligen bara en divan och en projicerad bakgrund och olika ljussättningar. Men med de fantastiska personligheterna, rösterna och förmågorna att inta olika roller så behövs det inte mer.

Trots att jag sett konserten ett par gånger tidigare så lyckas Divine återigen fånga mig i sin magiska världen. Jag kan inte förstå hur 2 timmar försvinner så fort. Dessutom så sitter jag återigen och funderar på när jag kan se dem nästa gång. De är underbara på skiva, men ikväll fick jag se och uppleva det på precis det sättet som jag tycker opera ska upplevas.

Betyg: *****
Band: Divine
Datum: 20 september 2012
Plats: Södra Teatern
Ort: Stockholm

 


Är du med i ett av banden eller av annan anledning vill  använda bilderna? LiveNews.se låter alltid banden använda bilderna lågupplöst med vattenstämpel helt gratis. Bilderna kan även köpas högupplösta.

Kontakta lotta(a)livenews.se vid frågor eller för fler bilder.


Läs alla inlägg om Divine | Södra teatern | Stockholm

Våra senaste spelningar: