Ikväll uppträdde Divine på Kalmar stadsteater med sin ”A DIVINE TASTE OF OPERA”. Efter att jag såg dem senast så började jag det inlägget med: ” Uppträder de i din närhet och du har möjlighet att se dem, gör det!”  Så jag är otroligt glad och tacksam att jag hade möjligheten att få se dem igen. För mig är en konsert med Divine obeskrivbar magi, som jag bara vill ha mer av. Efter finalnumret ”Time to say goodbye” funderar jag återigen på hur ca 2 timmar kan rusa förbi så fort, men det gjorde det även denna gången.

Det är precis som jag skrev förra gången en fantastisk upplevelse och Divine är fantastiska att se och höra även för den som normalt kanske inte är så insatt i Opera. Det här upplever jag som mer lättsamt och lättillgängligt, så jag gissar att de flesta kan uppskatta konserten. De är fantastiskt duktiga på att få in skämt och lätta upp stämningen i ord, men alla tre tar sig även ner till publiken och bjuder verkligen på sig själva på en härligt skämtsam vis. Men det är en Opera och med sina fantastiska röster presenterar de många klassiska nummer och vid flera tillfällen men inte minst när ”Nessun Dorma” och ”The Prayer” framförs så sprids en obeskrivbar känsla ut i hela kroppen och jag hittar inget annat ord än magi.

Även lokalen tycker jag är perfekt för kvällen, arkitektur från 1863, fantastiskt vackra balkonger som ramar in hela tillställningen på ett fint sätt inför sittande publik. En otroligt bra konsert lyfter ytterliggare i den här miljön.När jag går ut från teatern strax efter 21:00 så är det med väldigt delade känslor. Jag är så pass tagen av konserten att jag har lite svårt att prata, men ändå med ett stort leende och i mina tankar finns bara två saker, ”helt fantastiskt så bra det var” och ”när kan jag se och uppleva det här igen?” Med de tankarna i mitt huvud hoppar jag in i bilen igen och kör hem.

Betyg: *****

Huvudband: Divine

Datum: 24 april 2012

Plats: Statsteatern

Ort: Kalmar

Publik: ca 250