Julgalan 2014 är för mig årets första kontakt med julen. Om en bortser från den där Spotifylistan på 12 låtar som går år, efter år, efter år, efter…

Julgalan är precis vad det heter. En kväll med mat och underhållning, med jultema. Galans artistutbud varierar lite från stad till stad, det är fyra olika artistgäng som åker runt och underhåller folket. Linköping drog, för mig, det längre strået i stacken då vi fick bland andra Timbuktu, Miriam Bryant, Petra Marklund och min gamle barndomsfavorit Magnus Uggla.

En besökare kan köpa lite olika typer av biljetter, beroende på om denne vill äta julbord, sitta nära scenen etc. Enligt lokala medier och rykten på stan så har en ordentlig dubbel-/överbokning på x antal hundra biljetter gjorts till kvällen, vilket medfört att vissa företag som bokat julbord inte fått det dem har köpt och blivit tvungna att äta på annan plats.

Den timmen jag befinner mig på plats är det underhållande musikmässigt, kvällens konferencierer Peter Settman och David Hellenius sköter sig fint och dansarna dansar. Ett par mellaninslag i föreställningen känns inte speciellt övertygande och ganska tråkiga, men överlag trevligt. För att nå upp till fem stjärnor hade kanske även jag behövt en julsnaps.

Betyg: ***** (3/5)

Evenemang: Julgalan 2014

Datum: 21 november 2014

Plats: SAAB Arena

Ort: Linköping

Publik: Ganska mycket

Arrangör: Arenabolaget