Det känns som det är så himla länge som jag har försökt att se detta bandet! Ett av mina favoritband, men det kan bara vara något år som jag har försökt. Jag trodde in i det längsta att det inte skulle bli av i går heller, men så stod dom där! Smash Into Pieces.

Först ut igår var Imber, ett nytt favoritband som jag upptäckte för någon månad sedan på Tyrol. Det är sånt drag på dem och musiken går rakt in i min lilla låda. Det stockholmska bandet (så när som den enda killen och Australiensaren i bandet) bjuder på en riktig show. Sångerskan My Andersson utnyttjar hela scenen och har mycket närkontakt med publiken. Fantastisk spelglädje och riktigt, riktigt bra. Igen.

Sedan var det dags för Smash Into Pieces. De släppte sin debutplatta ”Unbreakable” för ett år sedan och har sedan dess hunnit med en hel del spelningar. Vi får höra bland andra ”Fading”, ”Colder” och radiohitten ”A Friend Like You”. De är fantastiskt roliga att titta på, de har mycket närkontakt med publiken och det är bra röj hela tiden.

Det är inte ofta jag har två band på en kväll som träffar så riktigt mitt i Bulls-eye av min musiksmak, att båda dessutom är riktigt bra live gör inte det hela sämre. Den här konserten skulle jag kunna gå på två gånger i veckan ganska länge.

Fanns det något negativt då? Ja, det hade inte skadat om de dragit igång lite tidigare. Jag är inte den enda hårdrockaren med ett dagjobb och det hinner bli rätt sent denna onsdag. Jag är glad att jag såg hela, men att stanna kvar och möta bandet i merchståndet efteråt var ju tyvärr uteslutet.

Black Carpet anordnar gratis rockevenemang på onsdagar på Göta källare.

Betyg: ***** (4/5)

Huvudband: Smash Into Pieces

Support: Imber

Datum: 11 juni 2014

Plats: Göta Källare

Ort: Stockholm

Publik: Nästan halvfullt

Arrangör: Black Carpet

Bilder på Imber: