Flogging Molly på Gröna Lund
Publicerat den 18 juni, 2014
Irländsk-amerikanska Flogging Molly besöker Stockholm denna lite kylslagna sommarkväll. De spelar en energirik irländsk folk-punk med mycket glädje. Ämnena i låtarna är viktiga och oviktiga, blandat i en härlig mix. Ofta är det allvarlig ämnen i en glad förpackning.

De kommer in med ett stort leende, öl i högsta hugg och har mosh-pit och dans från första låten. De är ett av de få banden som lyckas få alla i publiken att hålla upp händerna och klappa. Till sista raden.

Sångaren och gitarristen Dave King pratar mycket med publiken och häcklar dem kärleksfullt. Det är bra ös genom hela konserten och även i det akustiska setet i mitten håller publiken koncentrationen.

Några av de populäraste låtarna var ”Drunken Lullabies”, ”Float” och ”What’s Left of the Flag”. Många av låtarna tillägnas familj, vänner, idoler och oss. Som extranummer får vi höra bland annat ”Seven deadly Sins” och det är under sista låten ”If I Ever Leave This World Alive” som konserten för mig tippar över från en riktigt stark fyra till en femma. Den är magisk.

Efter konserten stannar bandet kvar och sjunger med i Monty Pythons ”Always Look On The Bright Side Of Life”, en låt som är väldigt passande. De hälsar på publiken, skriver autografer och är med på selfies.

Betyg: ***** (5/5)

Band: Flogging Molly

Datum: 18 juni 2014

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Publik: Mycket men inte fullt

Arrangör: Gröna Lund

Läs alla inlägg om Flogging Molly | Gröna Lund

Våra senaste spelningar: