Samtiden på Lilla Klubben
Publicerat den 27 februari, 2014

samtiden_sv_1

Det är en så kallad vårdag i Kalmar, en dag då man sätter på sig solglasögonen och trotsar vädret med den tunna skinnjackan. Stämningen på stan är på topp!

Kanske kan det ha med den omtalade releasefesten på Söderport i Kalmar att göra? Vad vet jag. Det är iallafall äntligen dags för SAMTIDENS första spelning någonsin, en spelning anordnad för att uppmärksamma nya singeln ”Tiderna som flytt” som släpptes i början på januari. Som arrangörer bakom kvällen står Lilla Klubben som nu kommer riva av deras andra livespelning för året.

Bandet har länge förberett sig inför spelningen och vid soundcheck var nerverna på helspänn. Flera timmar senare i takt med att lokalen fylls upp på folk och bandet kliver upp på scen har nervositeten jag tidigare skådat försvunnit. I takt med den applåderande publiken kliver fyra självsäkra killar upp på scen och drar av de första ackorden.

Bandet beskriver själva sin musik som en blandning av pop och rock med texter skrivna på svenska. Under kvällen spelas låtar som ”Tiderna som flytt” och ”Våga tro”, låtar som förmedlar glädje och utstrålar en ”peppande” känsla. Samtidigt kan jag inte undgå att känna av en allvarlig, djup underton i låt texterna, men här finns inget utrymme för grubbel. Allvaret i musiken dränks av glädjen i det trånga publikhavet, och det är bara till att dansa med.

Stämningen på Söderport är minst sagt härlig, och på golvet trängs en lättflirtad publik som rycks med i musiken. Sångaren Martin Lorentzon når ut till publiken med sin energi och skarpa röst, samtidigt som han artigt skålar med publiken och tar några munnar öl. Stämningen är som sagt på topp.

Resultatet av spelningen blir en lättare succé, och trots att bandet endast lirar fem låtar lyckas de riva av en fullfjädrad konsert. Enligt trummisen Petter Göransson ser våren ljus ut, och redan nu på lördag agerar bandet förband åt Stockholmsbandet Jack Moy & Glöden i Kalmar.

 

Bild: Emelie Johansson Text: Emelie Johansson & Elina Sjöberg

Huvudband: Samtiden

Datum: 26 februari 2014

Plats: Söderport

Ort: Kalmar

Arrangör: Lilla Klubben

Läs alla inlägg om Kalmar | Samtiden | söderport

Våra senaste spelningar: