IAMX på Klubben
Publicerat den 27 januari, 2019

Nästan exakt två år har gått sen jag såg IAMX senast och jag erkänner att jag har väntat och längtat. Så det var med enorm lycka och förväntan som jag ikväll gick till Fryshuset genom ett kallt och vintrigt Stockholm.

Redan strax efter 20:00 när jag kommer fram är det mycket folk och inne i konsertlokalen har det fyllt på bra med IAMX-fans. Det är inte slutsålt, men min känsla är att det måsta vara bra nära. När klockan blir 21:00 vräker det ut ett rökmoln från scenen, och IAMX fantastiska musik,  med en grund i snygga synthslingor, tunga basljud och Chris Corners fantastiska och unika röst kommer igång. Chris är på ett stålande humör och publiken älskar honom och resten av bandet. Som vanligt är det en fantastiskt show, Chris har en otrolig förmåga att röra sig över hela scenen och lever sig in enormt i varje låt, det stärks upp av alla hans medmusiker som lever sig in lika mycket i musiken, till detta för vi en enorm ljusproduktion, film som spelas upp i bakgrunden, konfetti och rök, allt väldigt välplanerat och fantastiskt snyggt!

Vi får en härlig blandning av nya låtar från albumet ”Alive In New Light” som släpptes 2018, till riktigt gamla favoriter som ”Spit it Out”, ”After Every Party I Die”, ”I Come With Knives” och många fler.  En fantastisk kväll som tog slut alldeles för fort och jag hoppas IAMX kommer tillbaka till Sverige snart igen!

Artist: IAMX

Datum: 26:e januari 2019

Plats: Klubben, Fryshuset

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om IAMX | Klubben-Fryshuset

Våra senaste spelningar: