Karakou på Lilla Klubben
Publicerat den 2 februari, 2014

Karakou är första bandet för i år på Lilla klubben som huserar på Söderport i Kalmar. Uppsalabandet berättar att de haft en lång dag då de rest genom snöstormen som dragit in över delar av Sverige, men när de kliver på scenen runt midnatt märks det inget spår av någon trötthet. Karakou spelar glad och energiskt svensk popmusik som flirtar med hiphopen. Bröderna Järpehag visar sig vara riktigt duktiga rappare och tillsammans med resten av bandet levererar de en härlig låtkavalkad. Somriga låtar som ” Vänta och se” och den senaste singeln ”Torskar aldrig” går hem bra hos den stora publiken på Söderport. Bandet visar även upp en annan sida med låten ”Så hårt du kan” där de bygger upp en vemodig stämning med piano och jagande trummor. Här backas sångaren Sebastian Järpehag upp av vacker stämsång från resten av bandet och resultatet blir en smått fantastiskt poplåt.

Karakou har redan fått mycket uppmärksamhet då de i våras lade beslag på förstaplatsen på P3 Stars topplista för osignade band i fyra veckor. Det ryktas om att våren bjuder på många härligheter för bandet Karakou!

Text: Robert Johnsson Foto: Linnea Lindahl

Band: Karakou

Datum: 31 Januari 2014

Plats: Söderport

Ort: Kalmar

Arrangör: Lilla Klubben

Läs alla inlägg om Karakou | lilla klubben | söderport

Våra senaste spelningar: