Med siffror på runt 16-20 000 deltagare i Kärrtorp i södra Stockholm klassas den som Sveriges största demonstration mot rasism någonsin. Arrangemanget har fått systerdemonstrationer på en mängd olika platser, såväl i Sverige som utomlands. Demonstrationen förde oss till Kärrtorps IP där vi möttes av en scen med ett stort antal talare.

På plats var även en mängd fantastiska artister, för att nämna några: Daniel Adams Ray, Adam Tensta, Hoffmaestro, Sebbe Staxx från Kartellen, Mohammed Ali, Jenny Wilson, Linda Pira med flera. De framförde 1-2 låtar var framför en publik som inte hade fått plats i Globen.

Det var även fler artister där men vid det laget kände vi inte våra fötter längre och gett oss tillbaka till tunnelbanan, likt många andra. Det var en fantastisk decemberdag med sex plusgrader och solsken. Skön detalj är att vi mötte flera av artisterna i tunnelbanan på vägen hem. Det stärkte på något sätt känslan av att vi alla är en gemenskap som sitter i samma båt och måste ro åt samma håll.