Lars Winnerbäck på Telenor Arena
Publicerat den 30 oktober, 2013

När jag sitter i bilen på väg till konserten funderar jag på vilken tur i ordningen detta blir som jag ska se Winnerbäck. När fingrarna inte längre räcker till så slutar jag fundera på det och inser att det är visst rätt många. Denna gången kommer han med ett nytt färskt album i bagaget. Ett album som för mig har krävts några lyssningar innan det har satt sig. Jag tycker även att det är ett album man ska lyssna på i sin helhet och inte bara som enstaka låtar för när man gör det så blir det en fantastisk platta. När jag så är på plats har jag höga förväntningar men vågar inte hoppas på för mycket då jag tyckte att han överträffade sig själv på sin något avskalade konsert på turnén hösten 2011.

Ljuset i lokalen släcks ner och en siluett rör sig framåt på scen, suset i publiken stiger. En spotlight tänds och lyser upp en ensam Winnerbäck som stillsamt  med endast sin gitarr öppnar upp konserten med ”Vi åkte aldrig ut till havet”. Konserten fortsätter sedan med ytterligare två låtar från nya skivan och då har hela bandet kommit in på scen. Publiken är med från start och större delen verkar redan ha lärt sig texterna för det sjungs med direkt. Under konsertens gång får vi höra nästen hela senaste albumet så när som på någon låt, i detta plockar han in gamla hits som ”Elegi”, ”För dig” mfl. Stora delar av konserten går i ett lite lugnare tempo men det rockas även loss ordentligt emellanåt som när han drar igång låten ”Stort liv”. Och när han i första extranumret kör både ”Elden” och ”Solen i ögonen” ja då gungar och dansar hela publikhavet.

Efteråt står jag och funderar igen men denna gången inte på hur många gånger jag sett honom utan på att han varje gång har presenterat sina låtar i en ny kostym. Vissa låtar har jag hört live otaliga gånger men kan inte minnas att jag någonsin har hört dem i samma version knappt ens liknande som i kväll. Det är just detta som gör det lika spännande varje gång som jag är på väg till konsert med Winnerbäck. Hur gick det då med mina förväntningar? Jo de uppfylldes då det blev en mycket bra spelning men antalet tillfällen med gåshud blev inte riktigt lika många som hösten 2011. Så den hamnar som nummer 2 på min lista över spelningar med Winnerbäck.

Betyg: *****

Band: Lars Winnerbäck

Datum: 29 oktober 2013

Plats: Telenor Arena

Ort: Karlskrona

Arrangör: United Stage

Läs alla inlägg om Karlskrona | Lars Winnerbäck | Telenor Arena

Våra senaste spelningar: