Krönika: Lilla Rookie 2013
Publicerat den 18 augusti, 2013
Igår var det urpremiär för Lilla Rookie i Tantolunden, Stockholm. Festivalen är syster med Rookiefestivalen som arrangeras varje år i Hultsfred av studenter på Linnéuniversitetets Music & Event Managementprogram. Samma gäng gav oss även This Is Hultsfred, en festival arrangerad bara på ett par månader i år. Målet med Lilla Rookie är att få visa upp nya fräscha akter inför en ny publik.

Vi är på plats tidigt i Tanto och till en början är det mest närmast sörjande till banden, några hundägare och övriga urinvånare som tillhör Tantolunden. Vi har haft lite otur med vädret så det blir tyvärr inte den publikexplosion som det skulle kunnat vara om solen skinit. Mot slutet av kvällen har det dock slutat duggregna, klarnat upp och det är ett hundratal personer på plats och många passerar på väg till Midnattsloppet. Festivalen flyter på bra men är tyvärr förföljd av tekniska problem som gör att schemat släpar lite.

Det är roligt att man har fått ihop nio riktigt bra band med varierande erfarenhet. För att nämna några så blir mitt absoluta favoritband från kvällen Musikkollektivet med sin medryckande och engagerande musik och scennärvaro, dem kan man se på Fasching nästa lördag. Mitt förhandstippade favoritband fjärilseffekten som jag roligt nog har hört på P3 (med ”Dansa som en idiot”) i veckan gör även de bra ifrån sig och har ett antal fans på plats som sjunger med i låtarna. De spelar på Skansen nästa lördag. Även de andra banden gjorde riktigt bra i från sig och de är riktiga ”up and commers”. De flesta av banden finns på Spotify, kolla in hela listan från Lilla Rookiefestivalen här.

Sammanfattningsvis var det en riktigt rolig festival med mycket bra musik, lite otursförföljd på väder och teknikfronten, men sånt är ju som bekant svårt att värja sig mot. Jag hoppas få se festivalen igen med fler nya, heta akter.

Läs alla inlägg om Lilla Rookie | Rookie

Våra senaste spelningar: