This is Hultsfred
Publicerat den 17 juni, 2013

Hultsfred har för mig alltid varit synonymt med bra musik. Jag vågar inte tänka på hur många gånger jag kört dit för att besöka olika festivaler och konserter. Så det var lite av en chock när jag hörde att Hultsfredsfestivalen skulle flytta till Stoxa i år och det är bara ett par månader sen det beslutet blev offentligt. Då tänkte nog de flesta att nu blir det inga fler festivaler vid Hulingen och att ”teaterladan” och ”stora dans” kommer får stå tomma och tysta i sommar.

Som tur var fick man väldigt fort beskedet att några riktiga eldsjälar vägrade acceptera en sommar utan festival. Istället så drogs  ”this is Hultsfred” igång och fredag den 14:e Juni var det äntligen dags för en ny festival på helig festivalmark! Så otroligt coolt gjort och jag är sjukt imponerad av resultatet. Det blev en festival även 2013, det blev en liten och det fanns inte några gigantiska internationella artister. Men det blev en line-up som var riktigt bra och spännande.

Personligen tittade jag på spelschemat och upptäcker att I´d name it marla och Trubbel skulle spela. Det förstnämnda har jag sett tidigare och blev väldigt nyfiken på hur de kan leverera på en sån här tillställning. Göteborgspunkarna Trubbel har jag hört talas om vid flera tillfällen, sett bilder från deras spelningar och lyssnat ganska flitigt på deras skiva: Trubbel. Så det var lite av barnslig lycka att veta att jag skulle få se dem båda på festivalen ”this is Hultsfred”.

Väl på plats så upptäcker jag att festivalområdet är mycket mindre än jag någonsin varit med om tidigare.  Men det är inte bara bra, utan det är faktiskt riktigt jäkla bra, en känsla av nystart, en närhet, mindre men med mycket själ och inte minst alla besökarnas kärlek till festivalen, musiken och festen, det är svårt att beskriva och måste upplevas för att man ska förstå. Självklart finns lite ”barnsjukdomar”, saker som kan förbättras och ändras till nästa år, för jo, den här festivalen återkommer 2014. Så jag säger det igen, jag är så sjukt imponerade av alla som på ca 2 månader från ingenstans lyckades ro i land en festival av den här kalibern, otroligt bra jobbat och jag är väldigt glad och tacksam för att jag fick äran att vara med på plats under första upplagan och redan nu längtar jag efter ”This is Hultsfred” 2014!

Bilder från A hero divine:

 

Bilder från Vånna Inget:

Våra senaste spelningar: