Crossover thrash-bandet Suicidal Tendencies bildades 1981 i Los Angeles. Deras nionde studioskiva ”13” släpptes i år. Det är slutsålt på Debaser Slussen denna en av få regniga dagar denna sommaren. Sist jag såg ST var på Stockholms Stadion när dom bar förband åt Metallica. Måste varit typ… ’91? Det ska bli ett spännande återseende och i en lokal som tar 1/60 så stor publik. Men det känns så mycket mer rätt.

Först ut på scenen har vi svenska Dr Living Dead, fyra röjiga killar med döskallemasker. Det är ett bra drag och flera av fansen kan texterna till låtarna. Det är mycket moshande men verkar inte alltid bra stämning i moshen. Någon såg faktiskt ut att råka lite illa ut på riktigt, men som god mosh-sed säger så hjälpte de anda andra honom där ifrån.

När Suicidal Tendencies, det energiska bandet med sina breda, blåa bandanas äntrar scenen är publikkaoset är ett faktum.

Låtar som får igång ännu lite mer kaos var tillexempel ”Institutionalized” och ”War Inside My Head”. Vi får förutom allt hejdlöst röj höra ”I Saw Your Mommy…” i en inledningsvis funkig version och (relativt) lugna ”How Will I Laugh Tomorrow”.

De spelar med en enorm energi och sångaren Mike springer fram och tillbaka på scenen hela tiden. Alla svettas, så väl bandet som publiken och de flesta blev marinerade av något, oftast öl, vatten eller svett. Blåmärkena kommer vara många imorgon som en härlig påminnelse om en bra kväll. Folk hänger i taket och det stagedivas friskt av såväl män som kvinnor, stora som små genom hela konserten.

Publiken vägrar släppa i väg bandet och det är först när man med handkraft lyckats få för den trasiga ridån som publiken börjar ge sig mot dörren och slutar skandera ”TS!”. Tråkigt att konserten tog slut men sällan har sval, regntung, frisk luft varit så underbar.

Betyg: *****

Band: Suicidal Tendencies

Support: Dr Living Dead

Datum: 30 juli 2013

Plats: Debaser Slussen

Ort: Stockholm

Publik: Slutsålt (ca 500)

Arrangör: Debaser