Frida Hyvönen trotsar regnet på Popaganda
Publicerat den 24 augusti, 2012
Frida Hyvönen gör helt fantasiska låtar på engelska men med en väldigt stor svenskanknytning. Jag blir ofta nostalgisk när jag hör låtarna och med den avskalade ljudbilden hamnar berättelserna i fokus.

Med sin klara, vackra och tydliga röst berättar hon bland annat om OKQ8macken på väg in i ostriket (västmanland), hon berättar om sin mormor och mycket mycket mer. Genom alla berättelser känner man igen sig. Texterna har fantastiskt hög halt vardags realism och stor möjlighet till igenkänning.En halvtimme in i settet börjar det regna och Frida beklagar detta. Men publiken är förberedda och inom några minuter har många fått på sig sina medhavda regnponchos.

Under näst sista låten ”Terrebly Dark” (enligt min mening en av 2012 års bästa låtar) så tittar solen tittar solen fram en sekund men regenet håller i sig. Men som ett sånt klokt citat som florerar på facebook säger: ”livet handlar inte om att rida ut stormen utan att lära sig dansa i regnet”. Så vi dansar i regnet.

Betyg: *****
Band: Frida Hyvönen
Datum: 24 augusti 2012
Plats: Stora Scenen, Popaganda
Ort: Stockholm
Läs alla inlägg om Frida Hyvönen | Popaganda | Popaganda 2012

Våra senaste spelningar: