Top Cats underhåller
Publicerat den 23 juli, 2012
De värmländska killarna i Top Cats spelar mysig rock ’n’ roll som jag misstänker låter ganska likt som den gjorde när det begav sig på 50 och 60-talet. Top Cats var Rockabillyns riddare på melodifestivalen 2012 med låten ”Baby Doll”.

De blandar eget material med covers av låtar som Chuck Berrys ”Maybellene”. De gör även en egen version av Green Days ”Basket Case” och allsången kommer igång ordentligt till Antia Lindbloms gamla hit ”Sånt e livet”. Första låten de spelade tillsammans var på en musiklektion för elva år sedan, då spelade man Johnnie Cashs ”Folsom Prison Blues” en låt som får ett väldigt varmt mottagande ikväll. De avslutar självklart med låten som tog dem till Globen: ”Babydoll” en låt som följer en hela vägen hem då den fastnar väldigt lätt på hjärnan, på ett mycket bra sätt.

De pratar mycket mellan låtarna och försöker ”tala rent” men den fantastiskt charmiga värmländskan bryter igenom ganska rejält. De tycker dessutom att publiken är väldigt städad för ingen har fått några flaskor i huvudet och ingen har spytt över kravallstaketet. Det känns skönt för oss alla faktiskt!

Det är ganska fullt på Grönans lilla scen och tyvärr finns inte mycket plats för att dansa, något som hade passat ypperligt till denna musik. Det är glatt och trevligt och det märks verkligen att de tycker det är kul att spela. Det är skönt att lyssna på och riktigt underhållande.

 

Betyg: *****
Band: Top Cats
Datum: 23 juli 2012
Plats: Gröna Lund, lilla scenen
Ort: Stockholm
Publik: nästan fullsatt
Läs alla inlägg om Gröna Lund | Top Cats

Våra senaste spelningar: